Ton Serlie

Geboren in het groene hart van Zuid-Holland maar sinds de barre winter van 1979 inwoner van Zuidoost Drenthe (Erica, Emmen). Na studie aan de HEAO te Enschede en Universiteit Nyenrode, 15 jaar woonachtig geweest in Borne (Overijssel). Daar ook de eerste 11 jaar gemeenteraadslid geweest. Terug in Drenthe sinds 2001 aan de Vossebelt te Dalen. 7 jaar gemeenteraadslid geweest in Coevorden en sinds 2015 in Provinciale Staten. Naast voorzitter van de commissie Financien Cultuur Bestuur en Economie ook met de portefeuille ruimtelijke ordening (woordvoerder Factory Outlet Center, Omgevingsvisie).

In het dagelijks leven compliance officer bij de Rabobankorganisatie. Klantbelang, integriteit, de strijd tegen witwassen en belangenverstrengeling en het handhaven van allerlei wet- en regelgeving waar het bankwezen de laatste 10 jaar mee is geconfronteerd.

Getrouwd met Renske Korenhof, onderwijzeres, Coevordense,. Drie kinderen waarvan 2 uit huis en 1 nog op de Nieuwe Veste.

"Een beetje verslaafd aan hardlopen (zo af en toe een marathon). Politiek vind ik leuk maar is te serieus om het zomaar hobby te noemen. VVD omdat ik vind dat er te veel regels zijn. Teveel wordt de verantwoordelijkheid van mensen weggereguleerd. Als we niet oppassen zul je zien dat mensen steeds minder rekening houden met elkaar en dus steeds meer leunen op regels. Een partij die alleen dát wil regelen wat absoluut niet anders kan, daar wil ik me blijvend sterk voor maken."