Bedrijfsbezoek (kandidaat) - fractieleden VVD Coevorden bij Tuindeco International B.V. in Coevorden

Na een informeel ontvangst door Bert Weering en Gerard Streuer en een persoonlijk voorstel ronde van alle aanwezigen, Geert Roeles, Hans Snijders, Ineke Lugies, Peter Rijtema, Roelof Boerma, Karin Zwaan, Irma IJdens en Ludy Meijer, hebben Bert en Gerard het een en ander verteld over het ontstaan van hun onderneming en waar ze nu staan. Tuindeco heeft een tweehoofdige directie waarbij Bert zich heeft gespecialiseerd in inkoop en Gerard in verkoop, dit heeft zich natuurlijk gevormd op basis van kwaliteiten en interesses. Ze stellen doelen maar ondernemen flexibel waarbij veel ruimte is voor het inspelen op vraag. Vanaf de oprichting van Tuindeco zijn ze nog steeds groeiende. 

Sinds 1993 heeft Tuindeco zich gespecialiseerd in de groothandel van tuinartikelen, zoals onder andere blokhutten, tuinafscheidingen, buiten spelen, Wellness, tuinmeubelen en decoratie. Ze leveren daarbij aan detaillisten en hebben diverse samenwerkingsverbanden in zowel binnen- als buitenland, waarmee ze de seizoensgebondenheid willen verruimen.

Ze zijn gevestigd in Coevorden met op drie locaties verspreide opslagruimte 45.000 m2 op het industrieterrein "De Hare", 36.000 m2 op het "Europark" en een warehouse van 8.000m2 aan "De Mars". Naast Coevorden heeft Tuindeco een aantal inkoopkantoren in Hong Kong, Indonesie, Estland en Polen. Ze zijn zeer tevreden over het voeren van hun activiteiten vanuit Coevorden aangezien het transport kan plaatsvinden over de weg, over het spoor in over het water. Voor het transport over de weg hebben ze een goede samenwerking met een plaatselijke transporteur met een vestiging op het "Europark". Ook de samenwerking met de gemeente ervaren ze als positief daarbij wel aangegeven dat ze als onderneming weinig te maken hebben met de gemeente. Wel gaven ze als opmerking mee "doe wat je zegt". 

Na het theoretische gedeelte hebben we een rondleiding gekregen langs de drie locaties waar we werden verrast door de hoeveelheid opslagruimte en keurig gerangschikte voorraad. Van deze voorraad zal eind maart het meeste zijn verkocht. 

Na terugkomst hebben we afscheid genomen van de heren en hen bedankt voor hun tijd, verhaal en rondleiding. En kunnen wij terugkijken op een prettige "kennismaking" met Tuindeco International B.V. te Coevorden. 

(Kandidaat) fractielid

Ludy Meijer-de Graaf