Motie VVD over vuurwerkbeleid is aangenomen

Coevorden - De VVD diende een motie in om te bewerkstelligen dat er op korte termijn een beleid voor de verkoop en opslag voor vuurwerk moet komen. De motie werd door de andere partijen gesteund, met uitzondering van het CDA.

‘De vergunning voor verkoop en opslag van vuurwerk in het centrum van Coevorden heeft geleid tot veel ophef en onrust’, aldus Bernette Sieben van de VVD. ‘Het is een taak van de gemeente om de onrust weg te nemen. Alleen toepassing van regels die er zijn is onvoldoende.

Joop Slomp van de PvdA zei, dat de motie vragen oproept. ‘Waarom richt u zich specifiek op vuurwerk’, zo vroeg hij. ‘Daarenboven geeft u geen kader ten aanzien van het beleid.’ Lars Hoedemaker (D66) vindt met de VVD dat er geen aanvullend beleid is op dit gebied. Henk Bouwers van PPC i.o. zei in een reactie: ‘Je zult maar bovenop een bunker moeten slapen.’ Ferry Booij van BBC2014 bracht een tekstwijziging aan om meer kader aan de motie te geven. De aanpassing was, dat meer aandacht is voor bepaalde locaties in de gemeente. Slomp kon hiermee wel leven. Eddy Heeling van het CDA vond de motie door de toevoeging onduidelijker en trok de steun aan de motie in.


Bron: https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/nieuws/coevorden/538920/motie-vvd-over-vuurwerkbeleid-is-aangenomen.html