'De energietransitie moet in stappen worden gedaan'.

De energietransitie moet in stappen worden gedaan en Henk Brink gaat Voluit Voor Drenthe. Dat werd duidelijk tijdens de nieuwjaarsreceptie van VVD regio noord, die zaterdagmiddag 12 januari in Westerbork werd gehouden.

Het was al vroeg volle bak bij Meursinge in Westerbork tijdens de receptie. Willemien Meeuwissen heette iedereen welkom.

Partijvoorzitter Christianne van der Wal was aangenaam verrast door de hoge opkomst. Een trend die zeker niet overal in het land wordt gezien en het landelijk bestuur ook tot nadenken heeft gezet om aan de slag te gaan met de afdelingsstructuren. Na de verkiezingen volgt hierover meer nieuws.

Tanja Klip uit Dalen -kandidaat voor de Eerste Kamer- nam het woord van haar over en zij sprak net als de volgende spreker, Tweede Kamerlid Erik Ziengs, over de grote opgave die voor ons ligt: het klimaatakkoord. Feit is dat de VVD zich conformeert aan de eisen die gesteld zijn om in 2050 klimaatneutraal te zijn, maar dat de weg ernaar toe verschilt met de manier waarop nu met het Klimaatakkoord wordt omgegaan in de Tweede kamer. De energietransitie zal in stappen gedaan moeten worden. Haalbaarheid en betaalbaarheid zijn voor de VVD belangrijke begrippen daarbij.

Gedeputeerde Henk Brink gaat 'Voluit Voor Drenthe'. Aan zijn bevlogenheid en passie zal het zeker niet liggen om straks bij de Provinciale Staten  de grootste partij te blijven. Het verkiezingsprogramma wordt door Henk Wolbers en Geert Hoving in het Drents vertaald. In de toespraak die zij hielden, vertelden ze dat het bijna af is.

Overigens waren ook de andere Gedeputeerden aanwezig. Dit laat weer het open karakter van onze VVD zien.

Er werd met elkaar een toost uitgebracht op het nieuwe jaar en alle verkiezingen die dit jaar voor de deur staan.

Tot slot was er een veiling onder de bezielende leiding van veilingmeester Erik Ziengs. Van bossen tulpen tot overnachtingen op mooie locaties, van flessen wijn tot een dagje met Hugo Borst in Den Haag werden geveild. Iedereen bood van harte mee. Een mooie manier om de campagnekas te vullen.

Al met al was het een zeer geslaagde VVD bijeenkomst.

De foto's zijn gemaakt door Guyliam Kempenaar.