Jongeren De Nieuwe Veste bezoeken Tweede Kamer

Jongeren van De Nieuwe Veste gingen woensdag 26 juni met de VVD-fractie naar de Tweede Kamer in Den Haag. Daar werden zij ontvangen door Tweede Kamerlid Erik Ziengs voor de VVD.

Fractievoorzitter Margriet Fissering constateerde een goede en zinvolle dag te hebben gehad. Enige maanden geleden hield De Nieuwe Veste Politieke Jongerendagen. Daarbij was naast de VVD het CDA nauw betrokken. De beste debaters werden geselecteerd door de VVD en het CDA. Van de VVD kregen zij een excursie naar de Tweede Kamer aangeboden.

De leerlingen werden begeleid door twee docenten en onze fractieleden Margriet Fissering, André Oudeboon en Erik Bonkes. Na de treinrit werd het gezelschap ontvangen en was er eerst een bezoek aan de fractiekamer. Daar vertelde Erik Ziengs over de werkzaamheden en de leerlingen konden vragen stellen. Daarna was er een rondleiding achter de schermen en in de plenaire zaal. De excursie werd afgesloten met een bezoek aan Nieuwspoort voor een drankje. Tot slot ging de groep nog een pizza eten om vervolgens huiswaarts te gaan.