Afscheid Karin Zwaan

Ons burgercommissielid Karin Zwaan nam dinsdagavond 9 juli afscheid in de raadsvergadering. Zij wordt namelijk statenlid. Burgemeester Bert Bouwmeester noemde het een primeur, want het fenomeen burgercommissielid bestaat nog niet zo lang.

Onze fractievoorzitter Margriet Fissering richtte het woord tot Karin. “Je bent nu zes jaar actief in de politiek en het was zeker een afwisselende periode. In maart 2014 trad je toe tot de raad. Je was fanatiek en bouwde goede kennis van dossiers op. Ook ben je energiek en hebt een groot rechtvaardigheidsgevoel. Je was niet alleen actief in de raad, je bent druk op het boerenbedrijf, hebt een gezin, hebt een baan bij een reisbureau en bent voorzitter van het dorpshuis in Zwinderen. Na de verkiezingen in 2018 wilde je weer in de raad, maar dat pakte anders uit voor jou. Je wilde toch inzetten als burgercommissielid. Die wordt nu gevolgd door de stap naar provinciale staten.”
Mede-burgercommissielid Bert Albring krijgt nu gezelschap van Irma IJdens-Talens, ook een goede bekende in de gemeenteraad. Irma was reeds raadslid in de periodes 2006-2010 en 2014-2018.