Een leerzame dag op het gebied van toerisme en recreatie

De VVD-fractie ging woensdag 18 september mee met de jaarlijkse excursie van Recreatieschap Drenthe. Op die dag werd samen met collega-raadsleden, wethouders en ambtenaren kennisgemaakt met een breed scala aan vernieuwende en inspirerende recreatief-toeristische voorzieningen. Dit jaar ging de tocht naar de kop van Overijssel.

De VVD heeft deze dag ervaren als een erg leuke en interessante dag voor de recreatieve en toeristische sector, die erg belangrijk is voor de gemeente Coevorden.

Eerst werd in Giethoorn verteld over het enorme aantal internationale toeristen en hoe daarmee om te gaan. Ook zag het gezelschap de eerste plastic road, ontwikkeld in Overijssel met bouwbedrijf Wessels en Wavin. Dat is een mooi, innovatief project, waarbij met recyclebaar plastic een weg is gemaakt.

In Nieuwleusen werd een camperplaats bekeken. Via een project van de provincie Overijssel is een luxe camperplaats met sauna en hottub gerealiseerd.

Ondanks het regenachtige weer gingen de deelnemers per fiets naar Ommen, waar camping De Beerze Bulten werd bezocht. Daar werd verteld hoe een familiebedrijf omgaat en bij moet blijven met investeren om de concurrentie van ketens voor te blijven. Vervolgens was er in Hardenberg een rondvaart over de Vecht langs het Vechtpark en de kanowildwaterbaan. Tot slot stond camping De Zandstoeve op het programma. Deze camping is overgenomen door een Franse keten. Verteld werd over de positieve en negatieve gevolgen ervan.